informatie

Hoe kies je een whiteboard voor op kantoor

Ze zijn niet meer uit onze kantoren weg te denken, het whiteboard. We gebruiken het whiteboard voor het verduidelijken, samen overleggen, voor creatieve momenten of gewoon om notities op te schrijven. En whiteboards zijn ook steeds populairder voor thuisgebruik. Dat het gebruik van een whiteboard fijn is en het je kan helpen met verschillende taken weten we inmiddels. Maar, hoe kies je nou het ideale whiteboard voor op kantoor? Die vraag gaan we in dit blog artikel beantwoorden.

Welke factoren moet je meenemen in je overweging

Het belangrijkste van alles: waarvoor wil jij het bord gebruiken?

Je kan namelijk kiezen voor een klein, handig mee te nemen bord dat je gebruikt voor bijvoorbeeld meetings. Of een whiteboard dat je gebruikt tijdens creatieve sessies? Dan kies je sneller voor een groot bord dat op een vaste plek hangt. De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos met whiteboards. Ga dus eerst na wat jij belangrijk vindt. Moet het bord er goed (of zelfs speciaal) uitzien? Moet het een groot, middel of klein bord zijn? Wil je er alleen op schrijven en tekenen, of ook dingen op hangen? Of wil je het liefst een volledige muur volhangen met whiteboards?

De verschillende factoren

  • Gebruik – Hoe vaak en ‘intensief’ ga je het bord gebruiken? Dit maakt namelijk wel verschil in het bord dat je het beste kan kopen. Als je wilt dat het bord er na 10 jaar nog altijd goed uitziet en perfect glad is kan je het beste kiezen voor een standaard whiteboard. Ga je het bord echter niet zoveel gebruiken, dan kan je voor een budget model kiezen. Zo bespaar je jezelf toch wat geld.
  • Grootte – Whiteboards zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. Wil je een klein bord? Deze kan je bijvoorbeeld meenemen naar meetings. Een middelgroot of groot bord is ideaal om met meerdere mensen tegelijkertijd aan te werken. Of je kan zelfs kiezen voor een volledige wand-whiteboard.
  • Bedrukking – Wil je een wit whiteboard, gekleurd, of met een bepaalde opdruk? Qua opdruk kan je veel verschillende dingen kiezen. Bijvoorbeeld een voetbal- of hockey-bord. Dit zijn whiteboards met daarop een voetbal- en hockey-veld gedrukt. Ideaal voor op de sportclub om de opstelling te bespreken. Of een planbord, een bord met daarop een week, maand of jaarplanning. Zo kan je gemakkelijk, snel en overzichtelijk een bepaalde periode plannen. Kan je niet helemaal vinden wat je zoekt? We kunnen whiteboards altijd op maat laten bedrukken, bijvoorbeeld met jouw logo.

Als het goed is kan je met deze tips een weloverwogen keuze maken voor het ideale whiteboard voor jouw kantoor. Kom je er toch niet helemaal uit? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!